Ljuger inte – skrev om 50:an, inte hela ”badhuset” och Nanna-50:a underkändes förr av Umeå kommun.

Svar till Lennart Holmlund i blogg nu med: ”Ljug inte på mig Urban Bengtsson. Du skriver i din blogg att jag medger fel läge på badhuset.” Allt på http://blogg.vk.se/lennart-holmlund-kommunalrad/2017/02/03/ljug-inte-pa-mig-urban-bengtsson/

Se min blogg om detta på http://blogg.vk.se/umeas-basta/2017/02/03/politiker-medger-felllage-for-50an-skidstadion-i-mariehemsdalen-och-fotbollshall-pa-gammliagrusplanen-simhallen-till-thorengruppen/

Mitt svar är: Nej, jag ljuger inte ang. att medge ”fel läge på badhuset:”. Jag skrev: ”(+ kan medge felläge av 50:an i stan)”. Dvs det handlar om 50-m-bassängen, inte om hela ”badhuset”. Och orden ”kan medge” är lite mildare påstående. Mer  från LH:

”Sedan kan jag konstarea att vi möjligen gjorde ett fel som beslutade att bygga en 50 metersbassäng där det inte rymdes en tillräckligt stor läktare som behövs vart 20: år.”

..så var det bara Nannaläget i stan av de tre som togs upp i näringslivsutskottet 2006 som av Badutredningen bedömdes ej klara just sitt läge pga allt som skulle ingå, inkl. 50:an. Kajen och Nolla hade sagts klara allt. Vidare godtogs då att avföra Nanna och gå vidare med de övriga två. Men som ändrades tillbaka ett knappt år senare, januari 2007.

Följande analys och bedömning kom sedan från Umeå kommun av de två privata aktörer som bjöd på ett Nannabad.

Nanna Lerst-Norrv 50-a

DVS ”inte för stora mästerskap” och som nu blev sanning när Svenska Simförbundet inte godkände SM-50:an.

Vidare avslutningen i LH:s blogg kring ljugande jag inte håller med om, är följande:

Jag skrev som ni ser alla utom Urban att jag tycker det kanske var fel att bygga en 50 metersbassäng där det inte rymdes en större läktare. De utrymmena som en 50 tar har nog gått att göra mycket trevligare upplevelsebad av.

HÄR STÄMMER DET MED VAD JAG MENAR, BÄTTRE MED UPPLEVELSEBAD ÄN 50:AN. OCH HELST FÖR VUXNA SÅ BLIR DET ETT JÄTTESPA OCH KAN BJUDAS FÖR NÄRINGSLIV ATT GE FÖRSLAG PÅ. KÖPET GER DÅ PENGAR FÖR 50:A I SM-LÄGE.

OCH ÄVENTYRSBAD BYGGS UT I REDAN FAMILJEVÄNLIGA AQUARENA I HOLMSUND

Detta ger då lägre drift liksom med 50:a och lägre driftskostnader för båda totalt blir bättre ekonomiskt än att fortsätta med 50:an och upplevelsebadet i centrum. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.