Umeågalan utan välfärdsföretag, så dags för-ändring i år med extrapris.

Umeågalan prisar årligen framgångsrika företag och näringsidkare sedan 2004 och i år nu på torsdag 9/11. Jag har aldrig deltagit (lite väl högt pris för en enskild firma), men däremot föreslagit pristagare och då inom ”välfärdsföretagsbranschen” i hopp att dessa platsar för Umeås näringslivsutveckling.

Inget gehör dock, än, varför här en ny idé till Umeågalans arrangörer (inkl Umeå kommun) att se välfärdsföretag som viktiga för privata företags och det offentligas verksamheter.

Konkret tycker jag – efter 30 år som idéföretagare, främst barnomsorg – att de i år ett år unga fristående förskolorna Professorn Campus (personalkooperativ) och Språkförskolan (AB), i nya Universitetsstaden resp Mareielund och nära gamla och nya bostadsområden, platsar i en ”näringslivsfest” som Umeågalan och bör kunna prisas därmed.

Välfärdsföretag Prof Språkfsk

SPRÅKFÖRSKOLAN PÅ MARIELUND            PROFESSORN I UNIVERSITETSSTADEN

Tillblivelsen mha stora företag stärker medverkan. Och extra angeläget då förskoleföretag kan ha ”motvind” beroende på kommuners inställning. Betänk att Språkförskolans 6 avd. och Professorn Campus´ 8 avd. med 16 barn i snitt, ger plats åt drygt 220 dagisbarn. Med två föräldrar och 50-talet anställda ger det mängder av arbeten (en del studerande).

Till det kommer det man konsumerar i daglighandel  och kapitalvaror + alla som arbetat med skapandet och byggandet (även mitt företag ingick i projektet för campusförskolan) + att Umeå kommun ”fått” dessa dagisplatser serverade som nästan ”på ett (två här) fat”.

Både Professorn Campus och Språkförskolan är unika i Sverige, den förra som Sveriges största nybyggda på ett campus och den senare för sin språkpedagogik i decennier, också detta värden för ett belönande som välfärdsföretag och Umeå att vara stolt över.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

DÄRFÖR, dags för-ändring och att Umeå kommun i elfte timmen ger extrapris för välfärdsföretag till årets Umeågala och prisar ansvariga på Professorn Campus och  Spårkförskolan, + förskolerpersonal. Om inte nu så att göra till 2018 års, och gärna att företagsorganisationer i Umeå är med här, då. ÅRETS VÄLFÄRDSFÖRETAGSPRIS!?

För se ovan om Umeågalan: ”hyllas de som tänker nytt, har drivkraft och ser möjligheter i stället för hinder” samt sista meningen ”Allt räknas. Alla räknas.”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.