Umeåpolitiker – dags för studiebesök på Professorn Campus – skapat i ett innovativt projekt – två plan, innetorg och egna hallar – ger trygga miljöer.

FÖR SNART TVÅ ÅR SEDAN, 5 APRIL 2016, STARTADE FÖRSKOLAN PROFESSORN CAMPUS, UMEÅ STÖRSTA I 2 PLAN. ÄN LÄR INTE UMEÅPOLITIKER HA HÄLSAT PÅ. SÅ DAGS FÖR STUDIEBESÖK PÅ NYTÄNKT DAGIS MED BL A INNETORG OCH EGNA HALLAR SOM GER TRYGGA FÖRSKOLEMILJÖER – SKAPAT I INNOVATIVT PROJEKT.

(Då hade jag nedan blogg om den nya förskolan i Umeå och är extra intressant då den nu får efterföljare av kommunen, Professorn är fristående som personalkooperativ, och besök kan ge nya impulser.  Att fundera på i pauser vid kommunfullmäktige idag 26/3? )

Bästa dagiset? Förskolan Professorn Campus i Umeå: Innetorg för mat och lek; nytänk, ljus och balkongutsikter!

Av , 29 mars 2016 kl 15:58,  Bli först att kommentera   0

26/8 2015 gick startskott-andet för Professorn Campus och 5/4 2016 (7,5 mån!) är målgång!Professorn start klar

Blir Umeås nyaste (5 april) förskola, Professorn Campus, bästa dagiset i Sverige?

Ja, förutsättningar finns med en unik (enligt erfaren förskolepersonal) utformning om åtta avdelningar (4 + 4) i två plan med stort innetorg för mat/lek nära till (även för köksdelen), nytänk i olika rum/detaljer, ljus in och ut, plus balkong med utsikter – över lekmiljö och natur.

Upplägget för Professorn Campus är unikt med förskoleprojekt vid Uminova Innovation i Umeå och mina dagismodeller där personalkooperativets personal tillsammans med Peab AB och fastighetsbolaget Hemfosa AB om en vecka öppnar portarna för första omgången förväntansfulla barn och föräldrar (inskolning sker i etapper, vanligt vid nyproduktion).

Professorn Campus UB

I ovan bildcollage är jag på barnstugebalkongen – Umeås första? (och största) – och pekar ut över utemiljö mot söder och friidrottsarenan vid IKSU Sportcenter och som första huset i nya Universitetsstaden på Lilljansberget/Campus. Nedan från Professorn om barn-premiärdagen onsdag nästa vecka. Mer på förskolans hemsida http://www.professorn.nu.

5 april 2016

Nu är byggnationen inne i sitt slutskede och en färdig förskola börjar ta form. Vi ser med spänning fram mot att ta mot de första barnen som kommer 5 april.

Pedagogerna börjar onsdagen 30/3 med alla förberedelser inför start, vi utbildar oss inom vårt kvalitetssystem, Qualis samt inom den pedagogiska filosofin Reggio Emilia.

Vi ses snart på  Professorn Campus!

PS Umeåpolitiker i KF-möte idag 29/3, se campusförskolan som tillväxt/näringsliv i den nya strategiska planen för Umeå och stimulera till efterföljare i nya barnomsorgssatsningar, särskilt nu med idag antagen strategiplan som markerar barnperspektiv!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.