Barnytor halverade i ny Umeåförskola mot 1990 – ändå större totalyta 2018!

Tidigare bloggar har visat nya förskolemodeller i Umeå med kapprum/hallar av skoltyp med 2-3 avd ihop, inte som tidigare en hall per avd. Sedan finns större rum så det blir likt kontorslandskap barn och vuxna kommer in i före hemvistrummen på avdelningarna. Mer utrymme är en bit ifrån i större torgrum för alla avd. och därför minskar hemvistytorna.

Nere t h ritning för ny ”kontorslandskaps-skolhall-torg” på Rosendals förskola Öst-på-stan 2018. Uppe t v förskolan Missionären på Umedalen från 1989/90 där två avd delar på större lekrum, våtlek och ateljé/verkstad samt har egen hall centralt och blir allrum.

Med de egna barnytorna och närhetsytor (avd intill) fås drygt 150 kvm. Att jämföra med den nyas 80 kvm, nära halvering! Blåkulla (uppe t h) och Skattelden (nere t v) har 90-100.

Missionären, m fl Rosendal

ÄNDÅ BLIR DEN NYA TOTALT 98 KVM STÖRRE, 7%, SOM FoG-NÄMNDEN EJ VISSTE!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.