SM-veckan sommar 2022. Umeå ansöker eller anmäler – vad gäller? Bara 10 dagar – till 15/4 – för RF-svar.

Min nyhet i gårdagens blogg om att Umeå kommun lämnat in ansökan om SM-veckan sommar 2022, tog VK upp i reportage och intervju med S-kommunalrådet Hans Lindberg, se nedan ur texten (av Gunnar Johnsson).

Umeå söker SM-veckan 2022
Skam den som ger sig. Två gånger har Umeå fått nobben. Nu söker man en tredje gång.
Umeå arrangerade SM-veckan vinter 2014. Redan då var kommunen också intresserad av att får arrangera den betydligt större sommarveckan.Två gånger tidigare har Umeå valts bort på grund av att det inte funnit publikkapacitet nog för simtävlingarna.– Vi vill vara en idrottsstad och vill också främja besöksnäringen. Därför är det ett naturligt steg att anmäla intresse för arrangemang av den här typen, säger kommunalrådet Hans Lindberg.

Hans Lindberg påpekar också att det än så länge bara rör sig om en intresseanmälan.

– Om det senare blir ett skarpt läge måste vin naturligtvis fatta ett formellt politiskt beslut men än så länge räcker det med en intresseanmälan och vi har anmält vårt intresse av arrangemanget, säger Hans Lindberg.

MEN I RIKSIDROTTSFFÖRBUNDETS INFORMATION OM SM-VECKOR HETER DET ANSÖKAN, SE HÄR PÅ

http://www.rf.se/Arbetsrum/SM-veckansommar/omsm-veckan2/ansokningsprocesssm-veckansommar20202021samt2022/

Processen för att utse värdstad för SM-veckan sommar 2020, 2021, 2022 är i gång. Sista ansökningsdag är den 27 mars 2018. Det är Riksidrottsförbundet och SVT som bearbetar ansökningarna och lämnar ett första besked till de som sökt senast den senast 15 april 2018. Då meddelas även vilka huvudkandidater parterna valt att gå vidare med. Huvudkandidaterna besöks under april-maj 2018 och beslutet om värdstad meddelas under vecka 27 2018.

Ansökningshandlingar:
Inbjudan att söka värdskap för SM-veckan (pdf)
Kravspecifikation simning och friidrott (pdf)

Ladda hem:
Värdstadsmanual (pdf)
Det här är SM-veckan sommar (pdf)

RF KALLAR INTE DET ”ANMÄLAN” SOM KÄNNS LÖST OCH LITE OSÄKERT, ÄN MER DÅ DET BARA OM C:A 10 DAGAR, 15 APRIL, KOMMER BESKED FRÅN RF OM UMEÅ ÄR MED BLAND DE 3-6 STÄDER SOM GÄLLER DÅ (KLICKA PÅ LÄNKAR OVAN).

Bl a nämns att det ska finnas beslut i Kommunstyrelsen, något som idag inte finns där, inte heller i Fritidsnämnden enl. protokoll t o m mars i år.

Så det kan bli snabba ryck snart om inte Umeå kommun självt inte ens ”kommer till start” med tillräcklig ansökan. Svagaste länken för Umeå är simningen och läktarkapaciteten för SM-50:a där dagens inne-50:a i cityläge underkänts vid de två föregående ansökningarna och Umeå ”valts bort” så som VK skriver.

MEN OM HANS LINDBERG OCH KOMMUNLEDNINGEN VILL PLANERA FÖR EN UTE-50:A PÅ NYDALA (NÄMNT I MIN BLOGG IGÅR), ÄR LÄKTARFRÅGAN KLARAD DÅ PÅ NYDALA RYMS TILLFÄLLIGA LÄKTARE FÖR GODKÄNNANDE. DÅ ÖKAR CHANSEN ATT UMEÅ ÄR MED I RF-BESKEDEN DEN 15/4. KANSKE VK KAN FRÅGA?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.