Umeå kommun undviker studiebesök av ”Innovativ Förskola” – därför gör ”besök” i bilder här och jämför med typmodell från förr politiker beslöt..

Mina frågor till För- och grundskolenämndens ordf. Moa Brydsten (S) i Umeå om utvärdering av nya förskolemodeller enl. Funktionsprogrammet 2009, har inte gett svar om dokumenterade utvärderingar, därför nya frågor. Nytt svar kom den 21/3:

Vi har tagit emot ditt mail. Vi kommer att samordna ett svar som skickas från utbildningskontoret när det är handlagt.

Och den 5/4 kom ett svar, avfotat nedan, men inget om skriftliga utvärderingar, inget om vilka tjänstemän jag undrat sköter förskoleplaneringen och inget om intresse för studiebesök på ny förskola i ett innovationsprojekt i egenregi och unikt i Sverige. Därför här mina kommentarer kring ”icke-svaret” + historik och framtidsblickar:

UMEÅ KOMMUN UNDVIKER ATT SVARA (29/3) OM STUDIEBESÖK PÅ PROFESSORN CAMPUS – 8 AVD I 2 PLAN – UR UNIKT PROJEKT MED ”INNOVATIV FÖRSKOLA”. DET SYNS I UTBILDNINGSDIREKTÖR A-C GRADINS SVAR NEDAN DÄR MIN UBBI-MODELL NÄMNS OCH UTVÄRDERADES MED ANDRA MODELLER I TYPPROJEKT 1988-89 (t h).

UBBI Svar Missionären b

DÄR SÄGER KOMMUNTEXTEN ATT MODELL VAB TYP 1 (nere t v) VALDES FÖR FÖRSKOLAN MISSIONÄREN (uppe t v), DET ÄR FEL OCH SYNS PÅ ENTRÉN, SOM ÄR PÅ LÅNGSIDAN OCH STÄMMER MED RITNINGAR T H SOM ÄR EN UBBI-MODELL SOM JAG VISAR HÄR I 30-ÅRIGT LEGOBYGGE OCH ÄR GRUND FÖR ”INNOVATIV FÖRSKOLA”..

UBBI Campus olika ny b2

.. SOM VÅREN 2016 RESULTERADE I PROFESSORN CAMPUS – MED PERSONAL-KOOPERATIV (ill nere t v och verklig ovan t h). DENNA ”DAGISINNOVATION” UNDVIKER KOMMUNEN ATT STUDIEBESÖKA SÅ DÄRFÖR DETTA ”BESÖK” I BILDER OCH ATT JÄMFÖRA MED RITNINGARNA. T H MODEL-INNOVATION, EN ”MINIATYRFÖRSKOLA”.

I morgondagens blogg publiceras dokument som visar att förskolan Missionären har min UBBI-modell och där ett litet fönster spelar en avgörande roll i denna beviskedja.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.