1987 förutsåg jag dagisbehovet och växande köer – hade nya idéer för förskolor – se helsidesreportage+ i VK Är umepolitiken beredd att lyssna nu?

Nedan helsidesreportage+, än mer motsvarande i dagens papperstidning – kom till hösten 1987 efter att VK:s redaktion tyckte att mitt debatterande medialt, inte bara lokalt utan även på riksplan samt som förskollärare, fackligt aktiv på skyddssidan och universitetslärare på förskollärarutbildningen i Umeå, hade värden i att upplysa mera om och närmare i detalj.

Jag förutsåg dagisbehovets växande köer, vikten av större enheter, samverkan med skolan, rätta siffror, värdet i nya idéer, mm för en säker och ekonomisk utbyggnad. Det trista är att Umeås kommunledning, politik och byråkrati, mestadels avvisade synpunkterna eller teg.

Men däremot kunde man senare använda, t o m knycka, förslag jag fört fram medialt och/eller i brev till förvaltning/politiker. Dock, det gäller att inte misströsta utan komma igen, som idag och det jag bloggar om. Om det sedan räcker till för att bjudas in, återstår att se…

Dubbelklicka/syna, det mesta är mycket aktuellt än idag, nytt har tillkommit och nya idéer och jag visat i bloggar/debatt. MEN ÄR UMEPOLITIKEN BEREDD ATT LYSSNA NU?

UB VK dagis nyny

PS Bättre har det gått annanstans med min UBBI-modell för barnstugor/dagis/förskola liksom på riksplan, t ex Socialstyrelsen och Myndigheten för skolutveckling, se blogg 17/4.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.