”Umeå kommuns ovilja till dialog” om upphovsrätt. UBBI togs bort – nu UBBI i campusförskola kommunen godtagit. Och erkänner i tvist förr?

Dagens blogg har reportage från Folkbladet och VK om min upphovsrättstvist för min UBBI-modell för förskolan Missionären (1990). Gårdagens fick rekordmånga (för mig) sidvisningar, 201, och nu (kl 11.05) på 12:e plats i 20-bästalistan för bloggar.

Så intresset verkar stort för detta ärende och kanske UBBI-bevisen i bloggarna samt att jag förverkligat nytt UBBI-dagis kommunen godtagit som min, kan få Umeå kommun att, efter 30 år, erkänna min upphovsrätt för Missionären som UBBI. Eller fortsätter oviljan till dialog?

Folkbladet

Urban Bengtson förlorade tvist med Umeå kommun

Urban Bengtson stämde kommunen för att den utan hans vetskap hade använt 25 år gamla bygglovsritningar som han påstår sig ha upphovsrätten till. Ritningen kom till användning då förskolan Missionären byggdes i slutet av 90-talet.Den omdiskuterade ritningen har namnet Ubbi 6.
Umeå tingsrätt bedömer att Urban Bengtsson är upphovsman till andra dagisritningar med namnet Ubbi 3-4. Men det är enligt tingsrätten inte utrett att Bengtson på motsvarande sätt är upphovsman till Ubbi 6, även om denna har likheter med andra Ubbi-ritningar.
I och med att Urban Bengtson inte anses vara upphovsman behöver tingsrätten inte ta ställning till följdfrågan, om Bengtson har rätt till skadestånd för intrång i upphovsrätten.
Urban Bengtson är förvånad över Umeå tingsrätts resonemang, tycker inte att domstolen fördjupade sig i det bevismaterial som lades fram.-Jag tycker att tingsrätten drar fel slutsatser. Ubbi 6 är en sammanjämnkning av Ubbi 3 och 4, säger Bengtson.
Tänker ni överklaga?– Vi får se. Jag ska sätta mig ner och diskutera med mina advokater nästa vecka.
Krister Stenlund 2 okt 2013
UBBI 3 BLEV UBBI 6, ANGIVET 2 GGR – KOMMUNEN TOG BORT OCH EJ ERKÄNNER
UBBI bevis UBBI 6SE LIKHETERNA I UBBI-RITNINGARNA SOM KOMMUNEN INTE VILL ERKÄNNA. ÄN? FÖR NU FINNS BEVISEN I BLOGGAR OCH ÄVEN EN NYTT ”UBBI-DAGIS”, SE LÄNGST NER.

VK

Urban Bengtson överklagar inte

Idékonsult Urban Bengtson har drivit ett ärende mot Umeå kommun där Bengtson menat att kommunen gjort ett upphovsrättsintrång på en ritning som ingick i bygglovshandlingar från 1989 som rörde förskolan Missionären.

I en mellandom, som föll den 2 oktober, kom tingsrätten fram till att Bengtson inte hade upphovsrätten till ritningen.

Nu meddelar Bengtson, via sitt juridiska ombud, att han inte ämnar överklaga.

– Bengtson accepterar tingsrättens dom men anser samtidigt att tingsrätten kommit till en felaktig slutsats, skriver advokaten som.

– Umeå kommuns ovilja till dialog innan och under processen i tingsrätten samt avogt bemötande, gör att jag, trots förhoppning om en ändring i hovrätten, väljer av mänskliga och yrkesmässiga skäl, avstå överklagan och i stället arbeta vidare med förnyade UBBI-modeller, säger Urban Bengtson i en kommentar.

Stefan Åberg 23 okt 2013

MISSIONÄREN/UBBI + INNOVATIV FÖRSKOLA = PROFESSORN CAMPUS/UBBI 2016 – UMEÅ KOMMUN GODTAGIT SOM MIN. OCH NU ERKÄNNER UBBI FÖR MISSIONÄREN?

UBBI Missionären Campus

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.