Nydala Idrottspark i Umeå – idealisk för SM-sporter i SM-vecka med SM-ute-50:a, Swimrun-SM och nya simkanal-SM, m fl SM-innovationer. Idén stärks av USS-medalj i swimrun.

Som på beställning, nu framgång för Umeå SS i Swimrun-tävling i samband med Vansbrosimningens vecka och då stärks än mer idén om en Nydala Idrottspark med SM-ute-50:a, mm (se under bilden), där swimrun-tävlingar kan vara simning i sjön och löpning i terrängen och på stigar/vägar där (likt i Vansbro). (från vk.se)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

SM-veckan sommar 2022 som Umeå nu erbjudits av RF (Riksidrottsförbundet) och SVT (Sverige Television) ger umepolitiken, näringsaktörer och idrotter ett par år att skapa en Nydala Idrottspark som ett idealiskt område för SM-sporter då, en ute-50:a för sim-SM där publikkraven klaras enkelt och säkert och SM-ytor utomhus intill finns (svårt inne i cityläge).

Öppet-vatten-sim klaras i sjön och unga sporter som t ex Swimrum får idealläge med simning i Nydalasjön och löpning runt om. Med simkanal i läktarhuset (dubbelklicka, se mer) för 50:a-SM fås ett Simkanal-SM och kanske kommer nya idrottsinnovationer (varför inte uppfinna här i Umeå/Västerbotten) som passar att utvecklas i en Nydala Idrottspark.

Nanna Nydalaidrottspark b

Här ovan bildcollage med ute-50:a, simkanal och läktarhus i mitten med fritids- och idrottsomgivning i bilder runt om. 

Härunder bildmontage med t v Umelagun, äventyrsbadet + 25:a och t h Sundsvalls ute-50:a (från SM-veckan där 2015) för att ge en vision om Umeåmöjligheter här.

Nanna Nydala 50-a montage

Nedan min simmovation ”Magic Swimjogg Arena” för nya SM-sporten Simkanalsim.

Magic AswimJogg Arena

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.