Simkanal-arena räddar liv med träning i strömmande vatten. Umeå först i Sverige om politik och näringsliv vill…

MED SIMINLÄRNING I STRÖMMANDE VATTEN LÄR MAN SIG HANTERA ÄVEN TILLBUD I VATTENSTRÖMMAR, SÅVÄL ÅAR OCH ÄLVAR SOM VÅGOR SOM GER STRÖMMAR OCH KAN BLI LIVRÄDDANDE, SE HÄR FRÅN MEDIA OM DRUNKNINGSRISKER, AV EXPERTIS.

(UNDER TEXTEN ILLUSTRATIONER/BILDER PÅ OLIKA SIMKANALER)

”Många överskattar sin egen simkunskap”

Med den varma sommaren och de svalkande vattnet kommer också drunkningstillbuden. I år har det hittills inträffat 25 drunkningsolyckor i Sverige i samband med bad.
– Många överskattar sin egen simkunskap, den kunskapen är en färskvara, säger Lars Osterman som är regionskonsulent för Svenska livräddningssällskapet.
—–
Säsongen för alla badälskare är just nu i full blom. Men vad många kanske inte alltid tänker på när man ska ut och bada är säkerheten. Det finns vissa saker som är bra att komma ihåg för att förebygga drunkningsolyckor, framförallt när det gäller barn. Lars Osterman har varit aktiv i Svenska livräddningssällskapet i ungefär 20 år. Och han vet vad som är viktigt.
——
Strömmande vatten är ofta en stor orsak till drunkning. Att folk simmar ut och sen när de ska tillbaka blir det en för stark motström som man inte orkar simma emot, säger Lars Osterman.
—-
Vad gör man då om det faktiskt är en stark ström när man ska tillbaka?– Då kan man simma på snedden, man simmar alltså parallellt med stranden istället för rakt mot. När det sedan blir lugnare vatten kan man simma in mot land, säger han.
—–
I de flesta fall när det pratas om badsäkerhet och det förebyggande arbetet så når inte alltid informationen ut till den breda massan.– Det är såklart viktigt att informationen kommer ut. Men jag tror att om man är förståndig och tänker sig för, så är det sunt förnuft som är det bästa medlet, säger han. Källa: Statistik från www.svenskalivraddningssallskapet.se
Henrik Berg/Mittmedia
—-

SÅ en simkanal-arena räddar liv med träning i strömmande vatten och Umeå bli först i Sverige om politik och näringsliv vill…

Nedan olika varianter av simkanaler, verkliga + nya idéer med illustrationer. Övre raden fr v
FRAMTIDENS SIMNING (bok av mig nov 2011) med simkanal runt om 50:a, sätta fart på vattnet med barn (Umeå simhall 1970-talet och seniorer i Tumlarne på IKSU 2010-talet, UB i Ö-viks och Sundsvalls simkanaler.
Sedan varianter och simkanaler från hela världen och…

Simkanaler collage 25 st b

…mer av mina ”simmovationer” i kanalform med simmagalleria och UBBI-badet + ill. USA.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.