Valstugebesök med olika politiskt bemötande – avvisande/mottagande

I fredags (31/8) besökte jag valstugorna på Rådhustorget i Umeå, ett torg som gärna kunnat ge partier och allmänhet lite mer plats, nu var det lite trångt emellanåt när många skolelever också ville nå politikerna. Och ytor för det finns ju, som synes.

Valstugor torg

Besöket gav både mersmak och motsatt upplevelse. I ett parti tog man emot mitt ärende om dagisritningar i Umeå som beskrevs i bloggen 31/8 om ”Bättre förr…” med:

På 1980-talet kom kritik mot genomgångsrum som störde verksamheten och försvårade arbetsmiljön. Jag visade på undersökningar som aktiv på skyddssidan på önskan om passager utan störningar. Det godtogs och länge. Men nu är det tillbaka till än mer genomgångar i s k Reggio-Emilia-lösningar med torg likt kontorslandskap och sammanslagna kapprum som i skolor med 2-3 ggr fler barn jämfört med egna hallar.

DETTA PARTIS FÖRETRÄDARE SÅG SKILLNADERNA (ritningar t h) OCH SAMTALET SLUTADE MED TIPS PÅ KONTAKTER FÖR ATT INFORMERA MERA OCH FÅ DIALOG.

Missionären – under VAB   Bygglovsritning och UBBI  UBBI-idé Campus   Reggio EmiliaUBBI Mission campus RE

I ritningar t v är förskolan Missionären där Umeå kommun påstår att den under bilden (benämnd VAB) är den som gäller för bygglovsritningen uppe t h. Så är ju inte fallet utan den nere t h (benämnd UBBI 6 – min) är den med likhet och det insåg denna politiker.

MEDAN DETTA VAR POLITISKT MOTTAGANDE AV MIG SOM FÖRETAGARE, BLEV DET POLITISKT AVVISANDE AV ANNAT PARTIS FÖRETRÄDARE – DÄR GICK DET INTE ATT KOMMA FRAM – POLITIKERN VILLE INTE SVARA PÅ NÅGON RITNINGSFRÅGA.

Få se nu om nya besök i valstugorna i Umeå sista valdagarna ger nya möten med andra partiföreträdare för dessa frågor och se om fler tar emot dialog och vill svara, eller om det blir nya avvisanden av dessa spörsmål.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.