Umeå. Mer Simkanal? Strömmande vattenglädje i Himlabadet inspirerar och av simkanaler runt om i världen. Till ett ”UMERSIM” i Nydalaläge?

Ånyo besök (17/9) i Himlabadet i Sundsvall med barnbarn som upplevde strömmande vattenglädje liksom jag, och inspireras än mer att verka för sådana simsatsningar i Umeå.

Himlabadet sep 2018 b

Notera ovan ute-50:an igång och vid Himlabadet (passar för Nydalaidéer, se längst ner). Nedan allehanda simkanaler med vattenströmmar i olika formationer. Längst ner varianter jag tagit fram med rakbanor om 50 m + svängar som ger 125 m ”runt” och fyra varv 500 m.

Simkanaler collage 25 st b

Så nu, Umeås näringsliv, politiker, idrottsfolk (alla sporter har glädje/nytta av simmande med- och motströms), badare, motionärer, m fl, inspireras av bilderna, besök gärna Himlabadet (bekväm tågresa på Botniabanan), och upplev strömmande-vattenglädje som kan ge ny slogan ”Umeå. Mer Simkanal.” Och blir turistattraktion med Nydalaläge!

Se här ett ”UMERSIM” med simkanal i läktarhus och ute-50:a vid Umelagun, andra idrottsaktiviteter och från förr, Nydala simstadion med 50-m-bassäng i sjön samt vision 2006 av First Camp om äventyrsbad med skidtunnel. Så idéer har funnits och en del förverkligats. Frågan blir nu: Finns simvisonära aktörer i politik och näringsliv i Umeå idag?

Nydala förr-nu-sedan nyny

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.