Varför olika dagisentréer på Haga, Rosendals och Teleskopets förskola i Umeå, ofarlig, farlig resp farligare? Och riskera kostsamma fallolyckor…

ROSENDAL FÖRSKOLA MED UTEBYGGD OCH OLYCKSFARLIG TRAPPENTRÉ…Rosendal Haga Teleskop

TELESKOPETS FÖRSKOLA ÄN FARLIGARE – MEN HAGA NYA FÅR INBYGGD ENTRÉ!

Teleskopet fasad ritn

VARFÖR SÅ OLIKA DAGISENTRÉER PÅ IDAG PÅGÅENDE FÖRSKOLEBYGGEN I UMEÅ??

OCH RISKERA FALLOLYCKOR SOM PÅ EN ARBETSPLATS NU KOSTAT 50 000 KR!

Från vk.se 13/4 2019

Ett byggföretag i Umeå hade inte vidtagit tillräckliga åtgärder för att förebygga risken för fallolyckor. Nu åläggs det att betala närmare 50 000 kronor i sanktionsavgift.

Det var vid en inspektion på en byggarbetsplats i mitten av mars tidigare i år som det upptäcktes att företaget brustit i sitt arbetsmiljöarbete.

Arbetsmiljöverkets inspektör anträffade en arbetstagare som stod på en rullställning och jobbade. Saken var den att rullställningen saknade skyddsräcken och att arbetstagaren inte använde någon personlig fallskyddsutrustning.

Fallhöjden uppskattades till cirka 2,3 meter från det nedersta planet och cirka 2,7 meter från det översta.

Arbetsmiljöverket konstaterar att byggföretaget brutit mot myndighetens föreskrifter och ålägger det att betala 47 900 kronor i sanktionsavgift för förseelsen. Företaget har fram till den 23 april på sig att inkomma med eventuella invändningar mot beslutet.

Joel Lindberg

2 kommentarer

  1. Sven

    Kan du utveckla din fundering. Förstår inte ditt resonemang kring likhet mellan att barn går i trappor med att det saknas räcken?

    • Urban Bengtson (inläggsförfattare)

      Förstår inte den fundering här om räcken som jag f ö inte påpekar. Trappentréerna gäller utomhus för vissa förskolor och inomhus för andra. Och vad som är sämre eller bättre. Då är det givetvis säkrare och tryggare med inbyggda än utebyggda där väder och vind är farofyllda för barn, föräldrar och personal + alla andra som ska in och ut.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.