”Riskkonstruktioner” enl S-ordf. om utetrappor på förskolor. Vad händer nu? Se innetrapphus på Haga och VK!

Var nyligen till VK på Västerslätt och såg att VK har inbyggt trapphus för olika våningar (nedan). Så får även nya Haga förskola, bild t h. Men Umeå kommun bygger 2-vånings-förskolor med sämre och riskfyllda entréer för ovanplan genom utanpåliggande järntrappor där vind, regn och snö tar sig in, se här närmast, förskolan Rosendal, Öst på stan.

Trappentré Haga VK Rdal

Den 22/3 mötte jag ordförande och vice ordförande i för- och grundskolenämnden i Umeå kommun, Moa Brydssten (S) resp Lena Riedl (M). De fick se försämringarna i entréer för barn, personal och föräldrar på nya förskolor liksom orättvisor mellan 2-våningsförskolor.

Både Brydsten och Riedl hade ingen aning om detta och sa att man skulle ta upp problematiken i kommunen. Senare, 4/4, i e-brevsvar svarade S-ordföranden följande:

”Det var några riskkonstruktioner du visade och som vi kommer följa upp.”

PÅ detta kan jag svara nu att erbjuda studiebesök på Professorn Campus (i kommundrift i höst) då jag intierade 2008 ett dagisprojekt vid Uminova Innovation för att skapa en campusförskola på campusområdet samt med mina idéer i planlösning och utformning.

Trappentré ute inne b

Våren 2016 invigdes campusförskolan i personalkooperativ drift. Där finns inomhus-trappentréer och har den bästa kommunikationen mellan två våningar på alla Umeås förskolor i två plan. I bilderna är nederst t v campusförskoletrappa, t h kommunal innetrappa och ovan t v ”riskkonstruktionen” på blivande förskola Rosendal.

Vad händer nu för entréerna umeansvariga politiker inte visste om förrän jag visade? 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.