OS(is)-ringar – på hal is – i Sörmjöle OS-bok av länsbo – på säker mark…

 

FEM OLYMPISKA RINGAR PÅ IS I SÖRMJÖLE

Däremot är OS-boken om sommarspelen genom alla tider, t o m antika, av länsbon – Vägsele, Lycksele, numera Umeå – Daniel Lindgren, på säker mark. Men Tokyo-OS 2020, som flyttats till i år 2021 pga coronapandemin är, kanske, ändå lite på hal is…

I tidigare blogg, i somras 2020, skrev jag om påbörjad läsning, https://blogg.vk.se/umeas-basta/2020/07/28/olympiska-spel-blir-historia-i-historik-bok-av-os-historien-av-lansbo-och-ger-ideer-for-nytt-i-idrottsvarlden/

och som nu är klar. Omdömet då stiger ytterligare efter att ”varit med om” alla OS-sommarspel och sammanfattning av vinterspelen. Daniel Lindgrens ”historieföreläsning” är värd att uppmärksammas nu inför det ännu ej helt säkrade OS:et i Japan i år.

Rekommenderas å det varmaste. Jag har haft denna dryga 300-sidiga idrottsbok i text och bilder (A-4-format) som kvällslektyr tills nyss och ser fram emot tillägg av senaste spelen, London 2016, Rio 2016 och, förhoppningsvis, Tokyo 2021 – plus en del om fler vinterspel.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.