”Umeå världsbäst på design” – info 27/5 – även förskoledesign? – på export + Barnens Dagis-idéer…

Umeå är världsbäst på design!

Nästa vecka tar vi Pulsen på Design by Umeå…Design är ett sätt att hitta nya lösningar på de problem och utmaningar som finns… Träffa ett antal av de aktörer som leder utvecklingen nationellt och internationellt…

Ovan är citat ur inbjudan till evenemang i Umeå i juni, digitalt, och information 27/5. Internationellt passar för dagisidéer i förskolemiljöer på exporti till USA-mässa 1993 i Los Angelses i ”Swedish Childcare” genom Exportrådet, se t h från Västerbottens Folkblad.

Och 1991 ”designade”, idag lärare vid Designhögskolan, Niklas Andersson, min Barnens Dagis-idé, t v, avd ihop med gemensamma rum i cirkelbyggnad och rundpassage (rörlig?) samt bad/gym i källarplan och utsiktsrum imed sfäriskt tak och fönster mot universum.

Denna och ”lego”-dagsimodell, förskoledesign och färdiga ”child care”-hus visades på Amerikaresan, bl a Gräsmyr förskola, 1992 (se rep nedan) och informerades om av den svenska USA-delegatonen.. Nu 20 år senare finns mer att presentera utifrån campusförskola i Umeå

…utvecklad för friskare miljö och flexiblare utformning med bättre arbetsmiljö och ekonomi, till fantasiberikande förskoledesign + flex-friskera förskoleidéer – nationellt/internationell.

Bloggen här är utdrag ur min idébok i förskoledesign, liksom tidigare bloggar i veckan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.