Mer orättvisor i förskoleidé i Umeå – långa avstånd – torkrum i kapprum – ger störningar andra modeller ej har – och kan kallas sjuka planlösningar…

Stort bloggintresse med över 200 sidvisningar den 4//11 av blogg dagen innan. 

Och här mer av orättvisa – i kapprum där torkrum ger störningar och entrén ligger långt ifrån resp. avd. något andra förskolor i Umeå slipper.

T v Böle förskola: entré-kapprum-torkrum nära. T h Kålmaskenmodell – långa avstånd

Även stökigare miljö riskeras i förskolemodellen med torkrum i kapprum andra ej har.

Sjuk planlösning i min idébok om förskoledesign (och Umeå kommun än inte visat intresse för) beskrivs i övre raden i 2-plansförskola med avdelningar som delar entréer och kapprum, liknande Böle förskola.

Än ”sjukare” blir då ny förskolemodell ovan i nytt funktionsprogram med långa avstånd entré-groventré-kapprum.

Friskare förskola är då motsatsen med nära avstånd och torkrum i anslutning till entréer. Än ”friskare” när undervisning möjliggörs som funktionsprogrammet anger (se härunder), och finns i campusförskola i soffor som ryms i kapprum, se ritning och bilder i nedre raden.

Kapprummen är en plats för möte och kommunikation mellan barn, vårdnadshavare och personal. Här kan vårdnadshavarna ta del av information på avsedd anslagstavla. Kapprummet ska ses som en möjlig platsför undervisning, vilket kräver att barnen självständigt kan klä på och klä av sig.

MEN I NYTT FUNKTIONSPROGRAM GES INTE DESSA FÖRUTSÄTTNINGAR I FÖRESLAGEN MODELL KÅLMASKEN UTAN DET BLIR NYA ORÄTTVISOR VÄRT ATT UPPMÄRKASAMMA UMEPOLITIKEN OM – KANSKE NÅGOT FÖR MEDIER I UMEÅ?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.