Oekonomiskt tomtnyttjande i nytt funktionsprogram i Umeå – modell 2021 liknar 1950-tals-daghem – jfr campusförskola med överblickbarhet

Byggnadsnämnden i Umeå kommun avslog i år bygglovsansökan för ny förskola Kålmasken pga för liten utegård. Även om mer yta fås är husplacering och överblick in/ut viktig för utemiljöns användning. Här finns otillräckligheter i den nya modellen för tomtnyttjandet – ur det funktionsprogram som antagits i år.

Umeåförskoleprogram 2021 – som 1950-tals-daghem i nygammal modell och med oekonomiskt tomtnyttjande, att jämföra med campusförskola för flexibel utemiljö.

DAGHEM FRÅN 1940-50-TAL OCH HUR FLER AVD KOPPLAS TILL KÖK, PERS.DEL. MM

SE TEXTEN OVAN, T V, DELAD ENTRÉ OCH T H VARSINA ENTRÉER DIREKT IN/UT

1951:S RÅD LIKNAR UMEÅ KOMMUNS MODELLER I FUNKTIONSPROGRAM 2021 FÖR

UTEMILJÖ RUNT OM SOM GER OEKONOMISKT TOMTNYTTJANDE OCH EN ENTRÉ!

JÄMFÖR MED CAMPUSFÖRSKOLAN PROFESSORN 2016 MED UTEMILJÖ SOM HAR

ÖVERBLICKBARHET – VID IDROTTS-FRILUFTSOMRÅDE OCH FRAMTIDA BOSTÄDER

2016 startade Professorn Campus i personalkooperativ drift via ett innovationsprojekt med Umeå kommun som medverkande genom delägande i Uminova Innovation.

2019 övertog kommunen driften, så nu förskolan Glaciären och bör ge umepolitiken fler skäl att studera förskolemiljön som jag tog fram grundmodellen för.

Finns också i min idébok i förskoledesign kommunpolitiker fått information om, men än ej meddelat att ta del av närmare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.