Slamkrypare i överklagan på ”Sjuk” förskola i 1 entré – 70 kvm – 11 dörrar – 100-talet – sämre arbetsmiljö – slagskugga-gård-norrläge/nordanvind

Avvisning av överklagande efter rättidsprövning

Beslut: Länsstyrelsen avslår överklagandet. 

Beskrivning av ärendet

Byggnadsnämnden i Umeå kommun beslutade den 10 mars 2022 att avvisa Urban Bengtssons överklagande av nämndens beslut om bygglov för nybyggnad av förskola m.m. inom fastigheten Kålmasken 1 då överklagandet kommit in för sent.

Urban Bengtsson har överklagat avvisningsbeslutet och anger bl.a. följande. Hans överklagande kom in till nämnden den 8 mars 2022, vilket är knappt två veckor efter sista datum som var den 25 februari 2022.

Det finns en omständighet i uttalanden från företrädare för kommunen angående planering av förskolan och bygglovet.

Till överklagandet bifogas en artikel från Folkbladet från den 21 januari 2022, vilket är samma datum som delegationsbeslutet om bygglov fattades.

Han tolkar uttalandena från kommunen som en slags ”slamkrypare”.

Byggnadsnämndens ordförande säger i uttalande att ”Vi har sagt att vi är nöjda med att ansökan om planändring kommit in, vi ser ingen sannolikhet att det inte ska gå att genomföra.”

Teknik- och förvaltningschefen svarar på fråga om risker kring planändringen. ”Man kan aldrig gå före besluten, men det finns angränsande naturmark som är möjlig att planlägga.”

Urban Bengtsson anger att han anser att uttalandena från politiker och förvaltningen därmed går lite mot varandra.

En fråga blir då, kan bygglovet gälla formellt och som grund för den tid från vilken överklagandetiden gäller? Eller ska planändringens beslutstid gälla och överklagandetiden därifrån?

Det finns en osäkerhet i ärendet och om olika tolkningar kan göras ska det fälla beslutsfattaren.

Han önskar att länsstyrelsen väger in denna omständighet vid bedömningen av om hans överklagande kommit in sent.

Han skickar även innehåll, text och bilder i en eventuell överklagan om hans överklagande godtas som inkommen i rätt tid.

Nedan sammanfattning av överklagan i text-ritning-bilder:

Skuggmissar (emot Boverketråd) med slagskugga är ej behandlat liksom risker i utetrappa. För lite uteytor missades. Se nedan bildcollage och därunder mer om hur förskoleritning går emot nytt funktionsprogram i Umeå kommun.

Ej överblick med 1 entrè på 3 avd/vån och 11 dörrar på 70 kvm (!) för 100-talet (barn-föräldrar-personal) i ”genomgångsrum med många dörrar kan ge upphov till störningar, buller och stress” (funktionsprogram ovan), och ökade smittrisker samt risker i utetrappa =

”Sjuk” förskola med sämre arbetsmiljö – utegård i norrläge och o-roligt i nordanvind!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.