Politikkritik i enkät: ”Jobbigt för anställda” – ”Bör synas i sömmarna” Idé/vision: ”Med värme från solen” i info = friskare barnmiljö och ekonomi vid flytt av förskola ur skuggigt till ”sol-energi” i Atrium-idé för mer in/ut

Politikkritik i enkät: ”Jobbigt för anställda” – ”Bör synas i sömmarna”, är två kommentarer från partier som svarat på enkät om ny förskolemodell i Kålmasken, 6 avd 2 plan, för Tomtebo gård vid södra Nydalasjön.

Två partier har svarat på hela enkäten, ett har lovat återkomma nu efter valet och ett annat anser sig inte har tillräcklig kunskap. Fyra partier har än inte reagerat alls trots utsänd enkät digitalt och ”analogt” överlämnat med frankerat kuvert i valstugorna.

(Så de partier som känner till att man inte svarat, det går bra att göra nu, de läggs till.)

Föregående blogg repriseras med upplysning idé/vision om ”sol-engeri” och förskolor. (Om enkäten i bloggar sep/aug, scrolla ner för mer.)

”Med värme från solen” vill bostadsutvecklaren Bonava intressera med solenergi i nya bostadsområdet Tomtebo gård vid södra Nydalasjön, se ur annons i VK/Folkbladet t h.

Samtidigt går Umeå-kommunplaner ”på tvärs” för solvärme på förskolan Kålmasken med skugga av hus nära i söder/väster eller i söder/öster, se nedan t v, över resp under!

Däremot ”värme från solen” i Bonava-information fås vid flytt av förskolan från skuggigt till solenergi-soligt läge i norr på tomten. Ny förskolemodell i min Atrium-idé för mer in/ut i länkar (bildmontage), ger bättre ekonomi och friskare barnmiljö vid sådan förnyelse…

Södersoligt finns i Umeå fr v Berghems förskola, 1966 och Missionären, 1990. I mittraden pekar jag på solläge enligt råd i funktionsprogram t h – om solinstrålning/vindskydd.

Nere t v Professorn Campus, 2016, t h Böle förskola, 2021 och i mitten Atrium-idén – alla fem i soliga lägen med sol-energivinster som dessa kan få om Umeå kommun är på…!

(Underlag för montagebild är ur Bonava-webbsida och Strategisk Arkitektur i detaljplan)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.