När erkänner Umeå kommun fel i förskolor likt Thoréngruppen gör idag i VK om friskolor? T ex inte bedöma förskoleråd – ej ändra riskiga ramper! Medier, ställ frågor om barnmiljöer…

Början i rubriken till min blogg idag ”När erkänner Umeå kommun fel i förskolor…”, gäller orättvisor i inne- och utemiljöer jag beskrivit i ett flertal bloggar och senast i debatt i VK, se ur förr-gårdagens blogg härunder (även med f d fackligt huvudskyddsombud).

Senare i rubriken: ”T ex inte bedöma förskoleråd…”, gäller kommunens nya råd 2021 i funktionsprogram där text/innehåll i Umeåråden inte stämts av med ritningar, se:

Ändå har kommunen kunskap, t v ur mtrl från mig i referens i F-programmet (”Lärande och fysisk miljö…”) om genomgångsrum och t h kommunråd om entréer som inte följs.

Rubrikdelen ”inte ändra på riskiga ramper…” finns i tidigare bloggar på orättvisor i tillbyggnad på Berghems förskola där ramp följer råd, men ej på ”gamla” huset.

Om ”medier ställer frågor” (VK:s chefred. Jessica Wennbergs krönika), om barnmiljöer – och Thoréngruppen nu erkänner misstag – kanske Umeå kommun gör så, också…?!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.