Pyrrhus-seger för Byggnadsnämnden i Umeå kommun när överklagan om ”sjuk miljö” i Nya Kungsgården-förskola, avslogs – coronasjuk t o m! Men kan bli friskt och Umeå Vinner…

Först: Se blogg 6 juni

Överklagan! Råd i Umeå – SKR följs EJ. ”Kunskap om friska förskole-miljöer finns” – används inte = sjukt!

och se på https://blogg.vk.se/umeas-basta/ och scrolla ner för mer om förskolemiljöer.

Sedan: Nyligen mötte jag en bekant som är läkare och jag berättade om ny förskola med EN entré för fyra avd (och risk för åtta barngrupper) i bv-entrén. Svar: Coronasjukt!

Pyrrhus-seger är om ”en sådan seger till och jag är förlorad” och handlar här om att Byggnadsnämnden i Umeå kommun ”segrade” över min överklagan av ”sjuk miljö”…

…för godkänt bygglov av ”nya” Kungsgården, förskola 8 avd 2 plan på Grubbe. SVEA HOVRÄTT  avslog (nedan) mina skäl för prövning i Mark- och Miljööverdomstolen.

MEN en dyrköpt seger för Byggnadsnämnden som ej kollat inre miljö likt yttre, se ovan, ”Pyrrhusseger”, se nedan och Umeå blir förlorare med Sveriges sjukaste förskolemiljö!

Se ovan t v, nya Kungsgården, och nere t h i kommunråd – om entréer – överblick samt genomgångsrum – störningar, som inte följs i ritning och kommunen ej bedömt, se svar.

Just ”genomgångsrum riskerar att ge stress” och ”bristande överblick” är ”kriterier för sjuk planlösning” t v ur Lärande och fysisk miljö – förskolan, ref. i Umeås nya råd 2021.

Mer ovan om ”sjuka” förskolemiljöer i Sverige med Umeåsjuk-modellen Kålmasken uppe t h. Därunder min Atrium-idé utvecklad för frisk utformning och kan ge ”Umeå Vinner”!

Förutsatt att Byggnadsnämnden ser ansvar för alla miljösidor i förskoleplaner och frågat om berörda förvaltningar bedömt Funktionsprogram-råd mot ritning = nej som jag fick…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.