…….och min interpellation

 

Hur går arbetet med en lokal

 

värdighetsgaranti i Umeå kommun?

 

Alliansregeringen har fattat beslut om att stödja framväxten av lokala värdighetsgarantier. 100 miljoner kronor per år avsätts till kommuner som inför lokala värdighetsgarantier. En värdighetsgaranti är en kommuns utfästelse gentemot de äldre som får olika äldreomsorgsinsatser.  Stimulansbidraget fördelas i två omgångar. Vid första ansökningstillfället betalas 100 000 kr/ kommun ut för att en plan eller förstudie ska göras för hur de lokala värdighetsgarantierna ska arbetas fram, förankras och synliggöras.

 

Grunden för värdighetsgarantin ska vara kontinuitet, trygghet, delaktighet, inflytande och social samvaro. I förstudien bör intervjuer också göras med fokusgrupper som brukare, pensionärsorganisationer och tjänstemän.

Socialnämnden beslutade 2011-05-10 om att söka stimulansbidraget och göra en plan för hur en lokal värdighetsgaranti ska arbetas fram i Umeå kommun.

 

Med anledning av detta ställer jag följande frågor:

 

Vad har gjorts i förstudien för Umeå kommun och hur har pengarna använts avseende införandet av den lokala värdighetsgarantin?

 

När beräknas den lokala värdighetsgarantin vara klar och helt införlivad i äldreomsorgen?

 

Veronica Kerr                                        

 Kristdemokraterna

Etiketter: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.