Bara glädjande nyheter..

Idag tänker jag bara fokusera på glädjande nyheter som du kan läsa om i dagens tidningar, om Bostaden och om äldreomsorgen. För den som kan sina nyheter och som har följt bloggar är det inte längre någon nyhet om att Bostaden har öppnat sig för tanken att eventuellt sälja ut en del av sitt bestånd. Vi i alliansen har idag en insändare där vi skriver att bostadsbristen hotar tillväxten, men att genom en försäljning av en del av beståndet kan Bostaden skapa ett större utrymme för såväl nyproduktion som ökat fokus på underhåll av det befintliga fastighetsbeståndet.

Alliansens motion om detta fick avslag i kommunfullmäktige, men det är glädjande att man kan ändra sig. Häromdagen var det flera socialdemokrater som uttalade sig om att man verkligen hoppas att detta kommer att ske för Umeå behöver hyresrätter och socialnämnden behöver många!! Ser med förväntan fram emot besked.

Ett annat glädjande besked är nyheten om att Umeå kommun får 13 miljoner kr för vård och omsorg i prestationsersättningar. Kommunen har avsevärt förbättrat arbetet med registrering i kvalitetssystem och SKL (Sveriges kommuner och landsting) betalar nu 13,1 miljoner kr till Umeå! Det är pengar som kan användas till fortbildning för de som arbetar i omsorgen. Det är fortbildning inom t ex både näringslära och om det sociala innehållet för de äldre. I korthet förbättra vardagen och göra livet mer innehållsrikt. Det är i sanning något att vara glad och stolt för.

 

20140116-091206.jpg

Etiketter: , , , ,

En kommentar

 1. Urban Bengtson

  Men stoppa då Nannabadbygget och gör om gropen för ett P-garage. Sälj ut tomten med byggrätt och styr för bostäder. Så har stora aktörer sagt mig m a a min debatt om Nannabad, men dessa vill inte lägga sig i direkt. Men 3-4 våningar, så långt som tillåtelse, kanske 100-tals bostäder fås.

  På badhusseminariet jag var på, se min blogg idag, http://blogg.vk.se/umeas-basta/, sa badbyggarbranschen klart att bostadsmark, särskilt centralt, ska inte badhus/simhallar ligga på. Så Umeå går emot även expertis här förutom ekonomiskt sunt förnuft för simhallsplaceringar. Dessutom emot Svenska Simförbundets ”ska” i sina anvisningar för lägen som ska ha utvecklingspotential, dvs uteytor.

  Partierna och politiker som tänker om, blir alltid de största vinnarna, på riksplan och lokalt, än större när man omtänker i sista stund, ja även river upp det som är påbörjat och motiverar med långsiktigt bäst och ekonomiskt. Bättre sent än aldrig, håller för det mesta.

  KD och du har extra anledning. Du för att äventyrsbadet nu blir mindre trots överytorna som inte KF fått ta ställning och ska så enligt bolagsordningen. KD för att er förra gruppledare Anders Sellström hela tiden varit noga med ekonomin. Men nu överskrids den med 30-40 pga överytorna och snart det dubbla i driften mot Lerstenens.

  Stålverk 80 stoppades, löntagarfonder avskaffades, Skellefteå grävde igen en ute-50:a-grop vid kommunsammanslagning och Umeå kommun är nu beredd att riva upp ett genomfört beslut, hundlatrinerna. Så badgrop i Umeå passar in här.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.