Jonas Sjöstedts divalater

Jag erkänner att jag är besviken över det samtal jag fick av Radio Västerbotten tidigare idag.  Det var samme producent som jag talade med för ett par dagar sedan som berättade att den debatt jag tackat ja till hade oväntat blivit inställd.

Det var i måndags som jag fick frågan att debattera tiggeri i radion imorgon torsdag, mot Jonas Sjöstedt, Vänsterpartiet.  Frågan ställdes till mig som kandidat till EU parlamentet för Kristdemokraterna och tiggeri är definitivt en högaktuell fråga. Självklart svarade jag ja. Det är en fråga som är ytterst viktig och som jag engagerat mig i, både här på bloggen och politiskt som vice ordförande i socialnämnden.

Oväntade saker kan hända, det må vara, men anledningen till varför Jonas Sjöstedt plötsligt tackat nej till att debattera är för att jag är kvinna och kristdemokrat! Nej det var inte den anledningen som angavs, utan det var den enkla anledningen att Jonas Sjöstedt debatterar inte mot kommunpolitiker. Bara rakt av så där. Jag vet inte vem Jonas Sjöstedt hade förväntat sig få debattera mot i den kommun som han en gång bodde i och det län som han representerar. Men att plötsligt ångra sig för att man inte anser att motståndaren i en debatt är ”fin nog” det är inte värdigt en partiledare.

Jonas Sjöstedt ska vara i Umeå imorgon och det blir ytterst intressant att höra om radion hittat någon motdebattör som duger för Vänstern.  Eller var det så att i grund och botten var det bara en dålig ursäkt för att det blev ”för tjockt” i kalendern och något skulle bort. Det är precis som med artister som ställer orimliga krav på arrangörer när de är på turné, en del av dem kallas visst för divor…

Etiketter: , , , ,

10 kommentarer

 1. Anders

  Klart han borde ställa upp. Men vart framgick det att han tackade nej p.g.a du är kvinna och kristdemokrat?

  • Veronica Kerr (inläggsförfattare)

   Ingenstans, men tanken slog mig. Jag skrev även att det inte var anledningen som gavs, men varför tacka ja till en debatt om det helt plötsligt finns en policy att det är bara mot ministrar eller andra partiledare han ska debattera?

 2. Marianne R Johansson

  Jag vet inte vad som sagts och gjorts i den här frågan, och här får vi ju bara din bild av detta. Men jag tror nog att det finns Vänsterpartister på kommunalnivå som kan debattera tiggeri med dig! Kanske är det så att partiledarna, detta valår måste välja sina debatter, eller är Göran Hägglund ute och debatterar med kommunalpolitiker? Och att Jonas skulle välja bort dig p g a ditt kön eller politisk åskådning var faktiskt ett riktigt dåligt påhopp!

  • Veronica Kerr (inläggsförfattare)

   Visst är det min bild som ges för det är ändå min blogg som du läser. Saken är den att jag fick frågan att delta i en debatt mot Jonas Sjöstedt redan i måndags och enligt uppgift hade Jonas sagt ja till en radiodebatt. Två dagar senare blir jag uppringd och får höra att han inte debatterar mot kommunpolitiker. Varför var inte Vänsterpartiet tydlig med det tidigare? Jag vet att han debatterat mot landstingspolitiker från Västerbotten i nationell media efter det att han blev partiledare så konsekvent har han inte varit med denna policy.

 3. "Dosan"

  Den enda här som har divalater är uppenbarligen du. Ett mer självsvulstigt inlägg får man leta efter. Du uppför dig som myran som är sur för att du inte fick vara med i VM, snacka om brist på självinsikt. Du är en liten kommunpolitiker, klart att Sjöstedt har större fiskar att steka än att diskutera med dig, som dessutom sker på din hemmaplan under dina villkor. Tragisk brist på insikt från KD, men det är ju standard för ett part som tror på tomten, nejförlåt, jag menar ”gud”.

  • Veronica Kerr (inläggsförfattare)

   Oj då, här var det visst någon som kände sig provocerad. Min hemmaplan och mina villkor? Du verkar ha glömt eller känner inte till att Jonas Sjöstedt är förankrad i Umeå, det har varit hans hemmaplan en gång i tiden och att han också är invald på ett Västerbottensmandat. http://www.dn.se/sthlm/att-bo-i-stockholm-ett-straff-for-sjostedt/ Det var inte på mina villkor debatten skulle ske utan jag var inbjuden av radion, dvs jag hade inte själv tagit initiativ till det hela och enligt den information jag hade fått så hade Sjöstedt tackat ja. Om det nu endast är ministrar eller andra partiledare han vill debattera med så har han alla möjligheter i riksdagen, bra att i alla fall det blev tydligt.

 4. Marianne R Johansson

  Det är valår i år! Om du tänker efter kanske du har svaret just där. Är din partiledare ute och debatterar med kommunpolitiker? Hinner han det?
  Sedan vet ju inte du hur resonemanget gått mellan radion och Sjöstedt!
  Jo, detta är din blogg och den speglar dig, som människa och politiker.

 5. Veronica Kerr (inläggsförfattare)

  Jag kan inte Göran Hägglunds agenda, han är socialminister och inte ”bara” partiledare. Han är inte heller vald för Västerbottens län, där har vi två saker som skiljer Jonas och Göran åt. Roligt att du läser min blogg Marianne även om jag vet att det är många saker som du retar dig på. Så är det med politik 🙂

 6. Marianne R Johansson

  Klart att jag läser din blogg Veronica! Och alla andra borgarbloggar också för den delen! Eran syn på verkligheten behöver nämligen oftast belysas med andra syner på samma verklighet! Om det då ska kallas för att jag retar mig på dina åsikter? Jag ser det som att jag debatterar utifrån ett helt annat synsätt och ideologi, sådan är politiken!
  Det är också trevligt att du tar in mina kommentarer, det är det minsann inte alla av dina bloggande alliansvänner som gör, tack för det!

  • Veronica Kerr (inläggsförfattare)

   Varsågod Marianne 🙂 De anonyma kommentarerna jag får emellanåt har det betydligt svårare att ta sig in.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.