S tappar kontakt med verkligheten

Jag ser att bloggandet har minskat här på VK och det menar jag inte bara min egen blogg. Självklart kan jag inte svara för de övriga, men slutet av maj och tiden innan midsommar är antagligen en av de mest arbetsintensiva tiderna på året. Det vanliga arbetet på dagen kompletteras med förberedelser inför skolavslutningar och trädgårdsarbete. Hur roligt det än låter kan det bli för mycket..

Själv sitter jag idag och förbereder mitt budgetanförande till kommunfullmäktige imorgon. Det blir femte gången för mig och jag känner kanske inte samma nervositet som jag gjorde 2011. Klart är i alla fall att budgetförutsättningarna sedan dess förändrats. Avsevärt. Debatten räknar jag med kommer att bli lång och intensiv. Är det någon gång man ska lyssna till ett fullmäktige så är det just när budget ska antas. Här får varje parti en möjlighet att presentera den politik som de står för. Vad vill vi se i Umeå kommun?

Budget kommer jag att återkomma till, men jag kan inte låta bli att kommentera denna artikel i VK. http://www.vk.se/1471124/helkvoterad-foraldraledighet-sagas  Vi kristdemokrater har sagt det gång på gång att föräldraförsäkringen ska inte tvångskvoteras och vi har ett brett stöd av befolkningen. Politiskt är det enligt artikeln endast ca 20% av socialdemokraternas väljare som stödjer Socialdemokraternas kongressbeslut. Här har vi ett exempel på ett parti som inte representerar folket. Inga direkta konstigheter i och för sig eftersom den röda tråden i den socialdemokratiska ideologin är attityden och tron att kollektiva beslut tagna av politiskt valda församlingar är höjden av demokrati. Beslut tagna utanför partiet uppmuntras inte, de besluten kan ju gå emot politiska riktlinjer! Socialdemokraterna med Stefan Löfven i spetsen har tappat kontakt med verkligheten.

 

Etiketter: , , ,

5 kommentarer

 1. Leif

  Tycker man skall säga positiva saker om politiker som säger saker rakt ut. Inte som KD och istället för att säga som man tycker, vimsar på i ytterkanterna om t.ex. abort.

  Sen då att det är just en KD:are som skrivit detta gör det hela nästan löjligt. Styr upp er egen retorik först innan ni börjar bry er om andras

  • Veronica Kerr (inläggsförfattare)

   Andras retorik? Mitt inlägg hänvisar till beslut som S tagit och som varken deras egna väljare eller övrig befolkning stödjer. Så är det bara, S tror att de vet bäst för alla.

 2. Erik

  Hörde en snutt i dag från MPs kongress och två ungdomspolitiker som vurmade för en total delning av försäkringen, trots att MP i bland, i vissa frågor, har idéer om att den enskilda människan faktiskt kan välja själv. En av ungdomarna hänvisade till att kvinnor får sämre pensioner med dagens system. Vad många politiker inte vet är man faktiskt kan föra över viss del av sin pension till sina partner.

 3. Bergis

  Alla partier utom Sverigedemokraterna har tappat kontakten med verkligheten. Senast idag visar Novus mätning att SD har klättrat upp till 18 procent. Slutar inte de rödgröna och Alliansen snacka goja blir SD det största partiet i valet 2018. Erkänn att ni i Alliansen inte har någon politik. Medan Jimmie Åkesson tar jättekliv i opinionsundersökningarna springer ni som rädda höns. Och ni är rädda just av den anledningen att SD växer. Ni har ingen politik som kan mäta sig med SD. Dessutom är ni bundna av decemberöverenskommelsen och miljöpartiets invandrarpolitik. Hur ska ni ro det i hamn Veronica? Alla partier med få röster ligger nu illa till när SD blir det största partiet. Men jag ska ge dig ett tips Veronica. Gå ut på gator och torg och ta reda på om dom vill att KD samarbetar med SD. Du kommer att bli förvånad över hur många som vill det. Acceptera sedan folkviljan. Det är det enda sättet för KD att inte hamna utanför riksdagen 2018.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.