Umeås Bästa: ”NUSEUM” Barn- och Kvinnohistoriskt, så att barns och kvinnors frågor i samhället idag belyses med samma kraft som männens igår

Umeås Bästa: "NUSEUM" Barn- och Kvinnohistoriskt, så att barns och kvinnors frågor i samhället idag belyses med samma kraft som männens igår.

Detta m a a det som uppstått kring Vänsterpartiets gruppledare Tamara Spiric och olika anklagelser, Kvinnohistoriskt museum som ifrågasätts av en del politiker, förskolemål och 15-barngrupper som skjuts på framtiden, igen.

Plus ett mansprojekt som Nannabad med en stor majoritet manliga politiker emot umebor av båda könen och alla åldrar. 

"NUSEUM" SOCIAL INNOVATION GER UMEÅ LYFT

Så en utökning av "kvinnomuséet" med barnperspektiv och då ett "Nuseum" som speglar hela tiden den dagliga historien, vore en social innovation som ger Umeå ett lyft. Liknande när män som förtjust på blogg om nya, fd Citygallerian, nu Utopia, talar om just lyft för Umeå.

Lyft barn först tycker jag, för mer och bättre barnomsorg, liksom för bättre och mer ekonomiskt i bad/simning, således inte i barnfarliga området kring kv Nanna, utan där barnsäkerhet och barnvänlighet går först.

SVERIGES/VÄRLDENS FÖRSTA NUSEUM – ATTRAKTION I UMEÅ

Då blir Sveriges första NUSEUM en attraktion i Umeå att locka med, finns utomlands, bl a om just barn. Men kanske världens första med inriktningen barn-kvinnor.

DÄR T EX NEDAN FRÅN LEK- OCH PLASK I UMEÅ SIMHALL FÖR 40 ÅR SEDAN MED USS-LEDARE SOM GER VATTENSTRÖMNING UPPSKATTAD AV BARNEN,  

DÅ KAN VARA EN HISTORIK ATT LYFTA FRAM SOM UPPFINNING FÖR JUST BARN. OCH NU UTVECKLAD I SIMKANAL MED STRÖMMANDE VATTEN TILL GLÄDJE FÖR ALLA ÅLDRAR.

DVS I BARNENS NU FINNS FRAMTIDEN SENARE.

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.