Umeå Farligaste ”bultar” är trafikfarorna av Nannabad och som bultarna i busskurer (VK idag) ”är oacceptabelt och redovisning måste ske över hur man skött detta.” (Citat från Andreas Lundgren S-ledamot i Tekniska nämnden).

Umeå Farligaste ”bultar” är trafikfarorna av Nannabad och som bultarna i busskurer (VK idag) ”är oacceptabelt och redovisning måste ske över hur man skött detta.” (Citat från Andreas Lundgren S-ledamot i Tekniska nämnden).

Livsfarliga bultar!

Av , 9 augusti 2013 kl 23:26, 

Blir minst sagt upprörd när jag ser hur bilderna i Västerbottens kuriren över uppstickande skruvar i vägbanan. Det är ju inte klokt att man lämnat bultar uppstickande i vägbanan utan någon markering. Så får det inte gå till. Jag vet att kommunen påpekat detta till clear channel som ansvarar för busskurerna i torsdags och ändå fortsätter de se ut så här. Detta är oacceptabelt och redovisning måste ske över hur man skött detta. Vi kan inte ha företag som skapar livsfarliga trafikfaror i Umeås miljö och beter sig så här.

Se ovan från blogg nu från en med rätta upprörd Lundgren kring uppstickande bultar i vägbanan. Då jag från TN-politiker och ansvariga tjänstemän fått veta att det finns ingen skriftlig redovisning kring ett Nannabads trafikrisker för besökande, har Lundgren fått följande kommentar av mig på sin blogg, och som jag hoppas han svarar på.

Håller med om bultarna och farligheten, som ansvarigt företag missat.

 Men vad anser du som gruppledare för största partiet i tekniska nämnden om att det finns ingen dokumenterad utredning för TN om trafik till och från ett Nannabad, säkra till- och frånfarter för, särskilt, barn och ungdomar, samt att på bygglovsritningen utlovad cykelparkerings-utredning är inte alls gjord?
 
Det finns inte heller redovisat badutflyktsbussars angöring/parkering och om/var det blir stoppmöjligheter för skjutsande och lämnande/hämtande. För dagisbyggande, som är mitt största företagandeområde, är detta ett krav inför bygglovshandläggning. Men inte verkar gälla för badhus/simhall nu i Umeå.
 
Än har inget media ställt dessa frågor till er ansvariga politiker i Tekniska Nämnden, kanske för att journalister inte vet om dessa brister och risker, ja, farligheter, långt värre än bultar i busskurer. Ansvariga tjänstemän har bekräftat dessa ”bultar” i Nannabadplaneringen.
 
Därför får du frågorna här: Visste du om bristerna ang dessa trafikfrågor för Nannabadplanerna, vad anser du om detta och vad vill du göra? Svara gärna på din blogg. Kanske medierna läser ditt svar och då intervjuar dig.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.