Umeås framtid, den är redan här – simframtiden. I hälsorikedom plus framgångar – se USS:s hemsida

Hälsorikedom och idrott ger potential åi Umeås framtid – debatt i VK idag (igår)

IDAG FÖRSTÄRKS DENNA UMEÅS FRAMTID FÖR SIMMANDE OCH SIMUTVECKLING MED NEDAN SOM KAN SES OCH LÄSA PÅ

www.umesim.nu, Umeå Simsällskap hemsida, startsidan.

Så Umeå kommunansvariga, Umeås näringsliv och andra aktörer och intressenter för idrott och hälsa om Umeås framtid, den här redan här – simframtiedn!

Även denna sommar har många tävlingar i öppet vatten ställts in, men denna helg hände desto mer: Öppet vatten-SM i Stockholm, Vidösternsimmet i Värnamo och Umeriver Swimrun här i Umeå. I samtliga tävlingar deltog simmare från klubben framgångsrikt.

Öppet vatten-SM

I år genomfördes SM i öppet vatten i Stockholm i samband med Riddarfjärdssimningen. USS hade en liten men stark trupp på plats i form av Alva Gustavsson, Henrik Lidström och Camilla Johansson-Sponseller. Dessutom hade vi lånat in Johan Sundqvist som vanligtvis simmar för Härnösand men nu tävlade för USS i öppet vatten (separata licenser).

Vidösternsimmet

Sveriges längsta och tuffaste öppet vatten-lopp heter Vidösternsimmet som är hela 21+ km simning. Det är inte bara ett långt lopp utan kan även vara utmanande förhållanden och i år var det extra tufft med vågor och motvind i princip hela vägen, med upp till meterhöga vågor som påminde om simning på öppet havet.

I år deltog Astrid Gustavsson för första gången och Adrian Bengtson för andra gången. Båda krigade till sig silver i dam- respektive herrklassen. Astrid på tiden 7 timmar och 5 minuter, Adrian på 6 timmar och 32 minuter. Astrid var dessutom sjua totalt av herrar och damer.

Umeriver Swimrun

Förra året exploderade intresset för swimrun bland våra medlemmar och den roliga och utmanande hemmatävlingen Umeriver Swimrun, som genomfördes i helgen, går längs Umeälvens vackra älvdal och är säsongens mål för de flesta. I tävlingen deltog ett stort antal medlemmar i de olika klasserna Duo 12, Duo 22 och Solo 22 – där duo är tävling i par och solo är enskilt tävlande och siffran anger antalet kilometer totalt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.