Vi har byggt en fantastisk stad och kommun tillsammans!

I dag blev det officiellt att Umeå toppar tidningen Fokus ranking om var i Sverige det är bäst att bo och leva. Vi har tidigare kommit högt upp i rankingen, i fjol kom vi på andra plats, som baseras på offentlig statistik och data om en mängd faktorer som utbildning, vård, omsorg, skola, jobb och trygghet.

Utmärkelsen är såklart fantastisk, men det viktigaste är naturligtvis de förhållanden som ligger till grund för utmärkelsen.

Umeå sticker ut med en låg grad av segregation och en hög grad av trygghet, tillit och framåtanda. Vi har tillsammans värnat en bra skola, vård och omsorg – det som utgör kittet för ett tryggt och fritt samhälle. Vi har satsat uthålligt och tydligt på kulturen och föreningslivet samt ett medvetet och långsiktigt trygghetsskapande arbete för att värna det som gör Umeå så bra.

Att Umeå nu utses till den bästa kommunen att leva och bo i är därför ingen tillfällighet. Det är resultatet av ett samhälle som håller ihop genom aktiva politiska beslut och genom att kommunen tillsammans med medborgare, föreningsliv och andra aktörer samlas kring att utveckla en trygg och progressiv kommun.

Universitetets roll i Umeå har över tid varit en grundsten för vår samhällsutveckling och tillsammans med näringslivet har det skapat en kunskapsdriven och hållbar tillväxt.

Jag vill därför tacka alla kommunens medarbetare, medborgare, universitetet, näringslivet, kulturutövare, eldsjälar i idrotten och i föreningar – med flera – som bidragit till att Umeå idag är en så fantastisk plats att leva, bo och utvecklas på.

Vi har såklart mycket kvar att göra, men det är också viktigt att vi en dag som denna firar det fantastiska Umeå som vi byggt och fortsätter att bygga tillsammans!

Läs mer om utmärkelsen här: Pressmeddelanden – Umeå kommun (umea.se)

Etiketter: , , , , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.