Umeå är Sveriges största kommun utan utsatta områden. Det är inte en slump och inget som kan tas för givet.

Umeå är Sveriges största kommun utan utsatta områden. Det är inte en slump och inget som kan tas för givet.

För att det ska fortsätta vara så, för att Umeå ska vara en trygg plats för alla, krävs ett fortsatt helhetsgrepp i trygghetsfrågorna. Då duger det inte att som Moderaterna, flera år i rad, föreslå nedskärningar i socialtjänstens förebyggande arbete för att finansiera skattesänkningar.

Vi har istället investerat i tryggheten i Umeå. Det vill vi fortsätta göra.

Därför har vi under under lång tid varit drivande i Umeå för:

  • Att kommunen ska ha en hållbar stadsplanering med fler bostäder i trygga, blandade områden. Segregationen ska inte få slå rot.

Vi har också, bland annat, under mandatperioden:

  • Genomfört en kraftfull utbyggnad av det förebyggande arbetet i Umeå kommun.
  • Satt välfärden i första rummet och satsat på skolan i Umeå. En bra skola för alla barn och unga är bland det bästa förebyggande arbetet.
  • Värnat resurserna till fritid och kulturliv.
  • Satsat på skolframgång och insatser till unga i riskzon och byggt ut samverkan mellan skola, socialtjänst, polis, hälso- och sjukvården och andra aktörer.
  • Höjt kommunens ambitioner i kampen mot våldet, drogerna, fusket och välfärdskriminaliteten.

Det vill vi fortsätta med. Mer behövs. I vår budget för Umeå kommun för 2023 bygger vi också ut arbetet mot kriminell etablering och organiserad brottslighet i nära samverkan med polisen och andra myndigheter.

Inför valet lovar vi att bygga ut det förebyggande arbetet ytterligare, med tidiga insatser för barn och unga.

Läs mer här:

https://umesosse.se/2022/05/25/vi-vill-bygga-ut-satsningarna-pa-ett-tryggt-och-hallbart-umea-utan-utsatta-omraden/?fbclid=IwAR0J5XTV43WYfPSrPp3iQH6eM89ZSc0fNkXDuULWQHDEV982YFj_En1RvAA

https://umesosse.se/2022/05/23/nytt-forslag-for-att-bekampa-kriminell-etablering-och-organiserad-brottslighet-i-umea/?fbclid=IwAR0zpX6zDiLQ23hByvypJUSGj2xEF9XngtyHbH9UHx3i9_eWrQgeYB1Vs5w

https://umesosse.se/2022/08/15/ta-del-av-vara-valloften-i-kommunvalet-pa-under-en-minut/?fbclid=IwAR17qQGPBj8AB3HIrc7dpPWIeF-ugfbOgQx2fgznSQnZOZSQ-Gv2mCB5J60

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.