Äntligen beslut!

Kommunledningen har idag på förmiddagen haft en träff tillsammans med Trafikverket och äntligen kommer nu beskedet om Västra länken! Det har gjorts flera utredningar efter omtaget med de alternativa dragningarna av länken. Nu är beslutet tagit och det är otroligt glädjande att vi nu kan gå vidare i Umeåprojektet.

Oavsett vilken dragning det hade blivit så hade det lett till diskussioner. Västra länken är en viktig del för att förbättra stadsmiljön i centrum, och att kunna ta ett steg för att komma tillrätta med problemen med luftkvalitén. Det gör även att vi kan börja arbeta med övriga anslutningar och infrastruktursatsningar i enlighet med översiktsplanen, som ska anpassas till den nya länken. Där går vår stadsutveckling hand i hand med Trafikverket.

Under förmiddagens möte med Trafikverket har jag även framfört synpunkter och vidhållit vikten av att nya Västra länken blir en snabbtransportsled, så att den används för att komma förbi staden. Där behöver även trafikplatsen vid Kolbäcksvägen ses över för att fungera bättre som en snabbled.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.