Bakfickan ger utsatta människor ett sammanhang

Bakfickan

I morse besökte jag tillsammans med Andreas Lundgren (S) ordförande i Individ- och familjeomsorgsnämnden IOGT-NTO:s verksamhet Medmänniska på ”Bakfickan”. Bakfickan är en oerhört viktig samlingspunkt för många socialt utsatta i Umeå och där utförs ett viktigt ideellt arbete. Socialt utsatta människor får genom verksamheten ett sammanhang.

Föreningen vänder sig till missbrukande vuxna och deras familjer, föresatsen är att vara goda förebilder genom nyktert leverne och ställningstagande mot alkohol/droger. Målet är att genom medmänsklighet få en gemenskap och att påvisa ett nyktert alternativ för dessa familjer. Föreningen samverkar med olika aktörer i samhället som t.ex. Svenska Kyrkan, skolan, polisen, polishögskolan samt kriminalvården. Sinnesro gudstjänster har varit och är mycket uppskattade och efterfrågade av många. Verksamheten ligger helt på ideel basis och är inte vinstdrivande, alla bidrag går direkt till målgruppen. De  kräver total alkohol & drogfrihet på de som deltar i arrangemang.

Vi förde ett mycket bra samtal om föreningens verksamhet, vi fick en lägesuppdatering med såväl förutsättningar som utmaningar.

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.