Public service har ett viktigt uppdrag

Edward Riedl moderaternas riksdagsledamot från Umeå menar att Sveriges Television och Sveriges Radio inte ska tillåtas konkurrera med nyhetsredaktioner som Aftonbladet och VK på nätet. Han menar att det  är en osund konkurrens. Man tar sig för pannan!

Public service uppdrag är att garantera medborgarna ett brett utbud av program. Utbudet ska präglas av demokratiska och humanistiska värden, folkbildningsambitioner, mångfald och kvalitet och det ska vara tillgängligt för alla oavsett förutsättningar och bakgrund. Framförallt ska utbudet vara opartiskt och sakligt.

I en tid när vi behöver oberoende fakta och public service mer än någonsin vill moderaterna begränsa SR & SVTs nyhetsförmedling på nätet. Det är sannerligen fel väg att gå.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.