Nya utstationeringsregler

I förra veckan presenterade regeringen nya utstationeringsregler. Det innebär bl a att Lex Laval rivs upp genom att den så kallade bevisregeln tas bort. Den nya lagstiftningen syftar till att utveckla den svenska arbetsmarknadsmodellen så att den ska ge ett bättre skydd för utstationerade arbetstagare.
Kollektivavtalens ställning ska stärkas och svenska fackförbund ska alltid kunna kräva ett svenskt kollektivavtal, ytterst med stöd av stridsåtgärder. Det ska också bli lättare för utländska arbetsgivare att ta reda på vilka villkor som gäller på svensk arbetsmarknad.
Genom lagändringarna skapas ett mer effektivt och ändamålsenligt system för skydd av utstationerade arbetstagares rättigheter enligt EU:s utstationeringsdirektiv och det så kallade tillämpningsdirektive

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.