Ringleden måste färdigställas för luftkvalitetens skull

27BDB506-92BB-4302-8E22-A1E8FC48C246-29778-00000F913A8D22DE_tmpLuftkvaliteten i Umeå når fortfarande inte upp till de nationella miljökraven. Det är ett problem! Ett problem vi länge varit medvetna om i Umeå och som vi gör vad vi kan för att lösa. Mätningarna för 2016 visar att de genomsnittliga utsläppen under den senaste 5-årsperioden ligger lägre än den tidigare 5-årsperiodens mätningar. Det är bra, men inte bra nog.

För att komma tillrätta med luftkvaliteten i Umeå måste ringleden färdigställas via den nu kvarvarande delen västra länken. Det är oerhört frusterande att vägprojektet försenats gång på gång.

I väntan på ringleden jobbar vi vidare med våra satsningar på elbussar och att öppna upp för andra alternativ än bilen. Kollektivtrafiken i Umeå har ökat markant de senaste åren och det är vi glada och stolta över, likaså att Umeåborna är duktiga på att ta cykeln. Men dessa åtgärder räcker inte. Ringleden måste till för att lösa Umeås luftkvalitetsproblem.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.