Förbättrad säkerhet och arbetsmiljö i A3 Arena

a3 arenaVi i Kommunstyrelsens arbetsutskott har beslutat att bevilja 19,3 miljoner kronor till ombyggnationer av A3 Arena under 2018, samt avsatt i investeringsplanen 18,8 miljoner för 2019 och 7 miljoner för 2020. Pengarna för 2018 ska finansiera en ny entré och en del andra åtgärder som förbättrar såväl säkerheten som arbetsmiljön. För oss Socialdemokrater är både säkerheten och arbetsmiljön i våra offentliga lokaler viktigt. 

Ishallen- A3 Arena- är kommunens största inomhusanläggning och nyttjas frekvent av såväl barn som vuxna för olika aktiviteter som t ex ishockey och konståkning. Arenan tar vid större evenemang ändå upp till 5500 åskådare. För alla dessa är säkerheten och arbetsmiljön av stor vikt och inget vi kan tumma på.

Dessa ombyggnationer är också viktigt eftersom Umeå kommer att stå värd för J18-VM i ishockey 2019 tillsammans med Ö-vik.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>