Yrkesutbildningar skapar jobb

 

Drygt 8 av 10 får jobb efter att de är klara med yrkesvuxenutbildningen. Trots sina goda resultat prioriterar regeringen bort utbildningsformen. I dag beviljas endast en fjärdedel av de ansökningar som kommer in om att starta utbildning trots att dubbelt så många ansökningar hade kunnat beviljas om resurserna fanns. Men här är våra företag väldigt tydliga. Det behövs en större satsning på fler platser inom yrkeshögskolan för att näringslivet ska kunna rekrytera rätt kompetens och utvecklas i Sverige.
13 arbetsgivareförbund har med bestämdhet satt ner foten i frågan och vill att regeringen ändrar uppfattning i frågan.
Som jag sagt tidigare minskar regeringen stadsbidrag till kommunernas vuxenutbildningar och mindre pengar till yrkeshögskoleplatser. Det är oacceptabelt att vi inte stimulerar människor till bildning och arbete.
Regeringen verkar trött och behöver lämna över stafettpinnen!
 
Hans Lindberg (s)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.