Det är ditt fel

 

Ja så kan man tolka regeringens uppfattning när man pratar om elever som hoppar av skolan. Inte ett ord från regeringens sida om hur vi ska utveckla skolan och pedagogiken så att eleverna klarar av studierna. Den enkla lösningen har blivit sänkta krav och mer prov.
Det vore smakligt om regeringen ställde sig frågan varför eleverna inte lär innan de sänker kraven i skolan. I ett försök till ta sig an utmaningen ska Jan Björklund tillsätta en utredning som ska analysera det vikande söktrycket på Vård och omvårdnadsprogramet.
Om det inte har nått utbildningsdeparimentet ännu har eleverna valt bort de yrkesförberedande programen över hela Sverige för att den borgerliga regeringen tagit bort allmänna behörigheten till högskola på de yrkesförberedande programen.
Rykten säger även att det pågår en utredning som ska ta fram ett förslag på en 2 årig yrkesutbildning. Det skulle innebära inlåsningseffekter då exempelvis industrin har ca 60 % högskoleutbildad personal.  Alla jobb blir mer och mer avancerade och kräver mer utbildning.
Den borgerliga regeringen borde lyssna mer på näringslivets behov och även ge mer pengar till skolan så att fler lärare kan stötta eleverna till att klara målen. Det ska inte vara ditt fel om du inte klarar av skolan.Det ska vara vårt gemensamma ansvar att alla klarar skolan och då behövs politiska omprioriteringar.
 
Hans Lindberg(s)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.