Utveckla skolan

 

Styrning och ledning är en naturlig förutsättning för en framgångsrik skola men det är oftast den enkla förklaringen.  John Hatti har tittat på olika forskningsrapporter där han konstaterar att det finns en rad saker som påverkar elevernas resultat.
Självskattning
Uppförande i klassrum
Motivation
Förskole-aktiviteter
Ekonomiska effekter/styrning
Klasstorlek
Familjestruktur
När det gäller utveckling i skolan är framgångsfaktorer, Sammarbetsorienterad arbetsätt, hur vi lär av varandra, Ökad kompetensförsörjning av personal, Styrning och uppföljning på personalnivå Klassrumsbesök hos annan lärare och ge feedback på undervisning, och ökat sammarbete mellan rektorer.
Det finns en hel del saker som vi kan jobba med när det gäller skolutveckling. Vi ska göra vad vi kan i Umeå, men det skulle vara smakfullt om skolministern började prata om klassrums-utveckning istället för bara mer prov.
 
Hans Lindberg (s)
 
 
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.