Våra förslag tas på allvar

 

I början av hösten besökte Stefan Löfven Umeå där vi lokalpolitiker i Socialdemokraterna fick möjlighet till dialog om framtidens utmaningar inom välfärden. Jag påpekade att det skulle vara en fördel om gymnasieskolan skulle vara obligatorisk då det skulle underlätta kommunernas uppföljningsansvar om vi hade en lagstiftning som hjälpte oss att få tillbaka eleverna till skolan.
Arbetslösa ungdomar som finns på arbetsförmedlingen är gruppen som inte genomfört gymnasieutbildning överrepresenterade. Det visar att genomförd gymnasieutbildning förbättrar chanserna  att ungdomarna senare får jobb.  Jag skrev en blogg om idén i november 2012 som jag länkar till här.
Det känns bra att vi blivit hörda i denna viktiga fråga om att gymnasieskolan ska ses som obligatorisk skolgång. Detta  kommer vi att genomföra efter 2014 när vi vinner valet.
Hans Lindberg (s)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.