Munkavle..?

Vi har tidigare inom Umeå kommunföretag genomfört utbildningar där vi lyft upp bolagsstyrelsens och enskilda styrelseledamöters ansvar. Igår hade vi möte med UKF bolagsstyrelse, där vi återigen lyfte upp styrelsens ansvar enligt bolagslagen. En ledamot kan bli skadeståndsskyldig om man inte värnar om bolagets bästa eller skadar tredje part – allt enligt lagstiftningen.

Idag går Västerpartiet ut och kallar det munkavle, när det handlar om att följa lagen. Det är oerhört allvarligt med det uttalandet, då säger man i princip att (V) inte ska inordna sig under lagstiftningen. Tänk vilket samhälle vi skulle få om alla struntar i att följa lagstiftningen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.