Felaktig nyhetsrapportering

Vårdförbundets Helena Forss Johansson och Ethel Henriksson som är facklig företrädare Kommunal i Umeå har reagerat starkt över Anne Petterssons artikel i Folkbladet där det står att Kommunal och Vårdförbundet protesterar mot socialdemokraternas och MP:s budgetförslag.

De har -enligt dem själva- inte protesterst och inte heller överlämnat någon protestskrivelse. De ville inför KF belysa situationen inom äldreomsorgen men de protesterade inte mot S och MP.

Helena och Ethel tog enligt egen utsaga direkt kontakt med Anne Pettersson på Folkbladet och bad henne om en rättelse. Pettersson var dock tveksam då hon såg detta som en protestaktion. Pettersson har dock nu ändrat i såväl rubrik som text.

 

Det är skrämmande att en journalist på nyhetsplats hävdar protester som aldrig ägt rum. En journalist måste hålla sig till fakta.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.