Moderaterna kallar kulturen för en fetisch

I dagens budgetdebatt kallade Anders Ågren (M) kulturen för en fetisch. Det är bra att Moderaterna är så tydliga med hur de ser på kulturen. För oss Socialdemokarter är kulturen en naturlig och viktig del av välfärden. Kulturen har varit och är en viktig del av Umeås utveckling och tillväxt. Vi kan konstatera att vi lyckats bra så här långt. Umeås tillväxt är stark under förra året ökade vi med över 2000 medborgare.

En av anledningarna till att Umeå utsågs till årets superkommun bland täta städer var just tillväxten, byggandet och förmågan att attrahera nya invånare bland annat genom kultursatsningar. Dagens Samhälles motivering till priset var ”När alla andra regioncentra i Norrland stått still eller minskat sin andel av landets befolkning har Umeå ökat den. Förmågan att attrahera nya invånare bidrar till topplaceringen, tillsammans med förbättrade skolresultat, gynnsam demografi, företagsamhet och omfattande kultursatsningar.”

Vår Socialdemokratiska ambition är att nå tillväxt genom att vara en attraktiv kommun. Människor ska vilja flytta till Umeå eftersom vi har ett bra och brett utbud av t ex arbeten, bildning, omsorg, kultur och fritid. Även om vår tillväxt även leder till stora utmaningar så behöver vi även sånt som ger människor mervärden t ex kultur.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.