Företagsbesök idag

 

Idag ska vi besöka SCA Packaging, Holmsunds Såg, SCA Transforest, Interforest Terminal Umeå SCA Skog med Näringslivsutskottet. Det är bra verksamheter som skapar arbetstillfällen och är viktiga för Umeås utveckling.
Meningen med besöken är att skapa en bra dialog mellan politiken och det lokal näringslivet. Det är trevliga och intressanta besök som gör att vi förtroende valda politiker får en uppfattning om vad företagens utmaningar och behov är.
Jag upplever inte att missnöjet med kommunen tjänster är lika omfattande i den dialog som vi har under dessa företagsbesök som Svenskt näringslivs årliga barometer vill påvisa. Vad detta beror på är jag inte rätt person att uttala mig om.
För oss socialdemokrater är tillväxt en förutsättning för att utveckla skola, vård och omsorg och då måste näringslivet fungera och vara en tillväxtfaktor som inbringar skatteintäckter. Det är viktigt att näringslivet i olika sammanhang får rätt support vid behov av kommunens tjänster.
Därför är det viktigt för oss politiker att vara ute och lyssna så vi kan bli ännu bättre på att utveckla Umeå till en stad där man vill leva och bo!
Hans Lindberg (s)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.