Glädjande framgångar för Fritidsbanken i Umeå!

Tidigare i våras skrev jag om den fantastiska nya aktör vi fått till Umeå, nämligen Fritidsbanken. Fritidsbanken fungerar som ett bibliotek för idrotts- och fritidsprylar så att alla barn ska kunna ha en aktiv fritid, oavsett föräldrarnas plånbok. De utgör också ett välkommet tillskott till den cirkulära ekonomin i Umeå. Istället för att kasta fullt användbara fritidsprylar kan man lämna in dem till Fritidsbanken och låta dem komma till nytta för andra!

Därför blir jag väldigt glad när jag läser i VK att Fritidsbankens verksamhet har kommit till stor nytta under sommaren!

I fem veckor under sommarlovet har Fritidsbanken i Umeå varit på turné och lånat ut sport- och fritidsprylar på bland annat Nydalabadet, Klabböle, i Stöcksjö, Sävar och Hedlundadungen. Hittills har man lånat ut över 4 000 prylar under sommaren och totalt 7 125 sedan öppningen i april!

Detta gör att Fritidsbanken i Umeå presterat bäst med sin verksamhet av Fritidsbankens samtliga avdelningar i hela landet. Mycket glada nyheter!

Etiketter: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.