Om VK-bloggen

Att skriva inlägg tämligen fritt i VK-bloggen är tveklöst en förmån vi har. Bara detta att själv få bestämma rubriken på sitt inlägg – i motsats till vad som gäller för debattinlägg eller insändare i VK – känns riktigt bra. Men bloggandet här skulle kunna vara attraktivare, om följande önskemål kunde tillmötesgås av dels VK och dels "medbloggarna".

Tänk så mycket mer spännande och livfullt det hela skulle kunna bli och fler brydde sig om att nyttja möjligheten att kommentera det som skrivs. Ännu bättre skulle det förstås vara, om fler inlägg bemöttes via nya inlägg. Kommentarer är synnerligen sällsynta. Och när man själv kommenterar något och förväntar sig en kommentar/svar från den vars inlägg man kommenterar, blir man aningen besviken och undrar om vederbörande överhuvudtaget läst ens kommentar.

Här tror jag att VK får ta en del av skulden till de fåtaliga kommentarerna. Blogginlägg publiceras direkt, uppenbarligen utan innehållskontroll av VK. Kommenterar däremot anser man sig måsta läsa innan de kan publiceras. På direkt fråga till VK, förklarar man det med att man ju "känner" bloggarna men inte de som skriver kommentarer. Jag förstår inte logikern bakom detta. Ingen kommentar kan ju skickas in om man inte först angett vem man är, eller åtminstone lämnat sin e-postadress (som visserligen kan vara påhittad). Jag tror alltså att det skulle stimulera folk att skriva mer kommentarer och även få den som skrivit ett blogginlägg att läsa dem och förhoppningsvis reagera på dem i större omfattning, om inte VK:s val att försena kommentarerna fanns.

En av VK-bloggens allra flitigaste skribenter, Jan Nilsson från Vännäsby, missar aldrig en kommentar och tar sig även tid att ge en kort kommentar till kommentaren. Han har uppenbarligen förstått finessen med kommentarer. Låt honom bli ett föredöme för er andra!

3 kommentarer

  1. Vaktbloggen

    Att lägga sin tid på. Jag bloggar själv och kan ju hålla med om att det är trevligt med kommentarer, man vill ju veta vad alla som läser bloggen tycker… Min erfarenhet säger att det är de gånger då man verkligen prickar av vad läsaren tycker själv eller de gånger då man är på helt andra sidan av skalan, det är då man får kommentarer.

    Tror att väldigt många bloggar är alldeles för slätstrukna för att det ska finnas något överhuvudtaget att kommentera…

  2. K-G Sjöström

    Jag håller med dig ”Vaktbloggen”. Många inlägg saknar helt sådant som kan vara värd en kommentar.

  3. Peggy

    Jag håller med ”Vaktbloggen” i att de flesta drabbas av tidsbrist. Det finns så himla många intressanta saker att göra och läsa att tiden aldrig räcker. Du kanske måste betrakta dina blogginlägg framför allt som skrivterapi med hoppet att någon klok person kommer att lägga märke till dina fina ord och tankar någon vacker dag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.