Allsmäktig

”Vår allsmäktige Gud” tror jag är en absolut sanning för många. För mig och troligen också för många andra är det omöjligt att förstå. Med risk att sätta mig själv i dålig dagar bland mina religiösa vänner kan jag ändå inte låta bli ta upp mina tvivel i frågan igen.
Nu tänker jag på krigen mellan Ryssland och Ukraina och mellan Israel och Hamas. Bland alla experters analyser och kommentarer är förstås min undran kopplad till vår ”allmighty God” barnslig och dessutom förstås för många också oacceptabelt ”ogudaktig”, men ändå.
Finns det något bättre sätt att använda sin allsmäktighet än att stoppa dessa krig? Ännu en gång har jag ägnat tid åt att läsa på vad som man inom monoteistiska religioner menar med att tillskriva Gud egenskapen att vara allsmäktig. Dock utan att bli så mycket klokare.
Goda och troende vänner till mig har också försökt få mig att förstå vilka begränsningar som trots allt ligger i den påstådda allsmäktigheten. Inte heller de har lyckats.

En kommentar

  1. Sixten Jonsson

    Du måste vara tydligare i ditt inlägg så att även dagens ungdomar förstår att gammelvänstern i Sverige var till 100 procent palestinasjalar.Du minns väl Sten Andersson?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.