Allt kan ingen förstå

Där står den och funderar nog på när den härnäst skall börja protestera igen.

Problemet med min datorskärm har fortsatt och även blivit värre. I dag fick jag ingen bild på skärmen förrän efter ett par tre omstarter av datorn.

Med tipset i tankarna från en känd datorexpert i Robertsfors, kanske inte mest känd för just sina datorkunskaper, ringde jag en autoriserad datorexpert för råd.

Även han, precis som den andra experten, hon från Robertsfors alltså, misstänkte att grafikkortet håller på att lägga av, men det kunde även vara fel på en "grej" på moderkortet. Hans slutliga förslag och också ett mycket genialt sådant vara att prova med en annan skärm. Själv har jag varit för fixerad på garfikkortet för att tänka på en så självklar och lätt diagnostisk åtgärd.

Nu har jag gjort det. Jag lånade min frus skärm, också en Samsung f.ö. Och kan ni tänka er? Den gick igång direkt. Närmast till hands låg då tanken att det var fel på min skärm och inte på min dator.

Men innan jag "kastade bort" den, måste den självklart först provas på min frus dator… och se där fungerade den direkt!! Ok då, tänkte jag, hon får väl ha min då tillsvidare.

Men när jag ändå var igång med skärmbyten, så bytte jag tillbaks. Av någon helt obegriplig anledning fungerar nu min skärm igen tillsammans med min dator!

Som sagt, allt kan jag inte förstå och i detta fall kanske ingen annan heller.

 

En kommentar

  1. Job

    Hav förtröstan.
    Det finns, sägs det, bara sex experter i det nya europiska valutasystemet: Tre som förstår det men inte kan förklara det och tre som kan förklara det men inte förstår det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.