Inte helt problemfritt


Där står den, den vackert blålackerade trycktanken rymmande 20 gallon vatten vattentätt kopplad till pumpen med vidhängande elmotor.

Nu är vi inne på den fjärde dagen här i Michigan och äntligen börjar saker och ting att fungera. Riktig semesterkänsla har vi inte direkt haft "so far".

Telefonen fungerade inte från början. Smarta fru Sjöström pluggade då in den utomhus direkt i inkopplingsdosan och där fungerade den. Felet fanns alltså inomhus. Vi beställde då tekniker från AT&T. Han kunde inte komma förrän i morgon, torsdag. Stolt vill jag nu skryta över att jag kunde lokalisera och även åtgärda felet själv.

Den gamla datorn kändes alldeles för omodern. Vi köpte en ny, som förstås inte fungerade mot internet, så länge inte telefonlinjen gjorde det. Där fick vi ytterligare problem under ett par dagar.

Mitt allt detta övergick plötsligt ett lätt droppande läckage från vattenpumpen till något helt annat. Vi fick tömma en hink varannan timme och över natten svämmade det över på källargolvet. Som tur var fick vi hit en "pumpman", som samma dag bytte ut såväl den gamla vattenpumpen som trycktanken (hydroforen?). Nu har vi både bättre vattentryck och luktfritt välsmakande vatten.

Under tiden har den "livsfarliga" poison ivy lidit en smärtsam död utanför husväggen.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.